Ejendals Suomi Oy – Encore on asiantunteva ja ketterä toimija vaarallisten jätteiden käsittelyssä 

Työ- ja turvakenkiä valmistavan Ejendals Suomen sekä Encore Pohjanmaan yhteistyöllä on pitkät juuret. Ne ulottuvat aina Encoren liiketoiminnan ensimetreille saakka, jolloin yritys otti Ejendalsin jätehuollon hoitaakseen. Samaan aikaan Ejendals etsi uutta, näppärämpää yhteistyökumppania myös yrityksen tuotannossa syntyvän vaarallisen jätteen käsittelyyn.  

“Meillä kului ennen paljon aikaa vaarallisten jätteiden käsittelyyn. Lajittelimme, pakkasimme ja kuljetimme ne itse, eikä välillä yksi reissu riittänyt jätteiden viemiseen. Tarvitsimme apua myös vaarallisten jätteiden merkitsemissä. Lähdimmekin etsimään alueellisesti meitä lähempänä olevaa toimijaa, joka on ketterämpi jätteiden keräämisessä ja joka ottaisi jätekäsittelyn haltuunsa kokonaisvaltaisesti. Encore vakuutti meidät asiantuntijuudellaan”, kertoo Ejendals Suomen varaston työnjohtaja Pasi Renkola yrityksen tilanteesta ennen yhteistyön aloittamista.  

Kokonaisvaltainen palvelu vaarallisten jätteiden käsittelyn kanssa on säästänyt aikaa 

Ejendalsilla vaarallista jätettä syntyy pääasiassa kenkien valmistuksessa ja käsittelemisessä. Esimerkiksi kenkien pohjat valmistetaan polyuretaanimassasta, ja se muodostaakin valtaosan yrityksen tuotannossa kertyvästä vaarallisesta jätteestä. Aineen jäämät kerätään linjastoilta 200 litran metallitynnyreihin ja säilötään konttiin odottamaan seuraavaa keräilyä. Yleensä Encore soitetaan paikalle noin kerran vuodessa.  

Encore tunnistaa, merkitsee ja lajittelee jätteet sekä kuljettaa ne jätteenkäsittelylaitokselleen. Sieltä kierrätettävät materiaalit toimitetaan teollisuudelle uusien tuotteiden materiaaliksi ja energiantuotantoon. Renkola on hyvillään etenkin palvelun kokonaisvaltaisuudesta ja Encoren asiantuntemuksesta jäteasioissa. Jätteiden kierrättämis- ja hyödyntämisastetta halutaan nostaa jatkuvasti, ja jätehuoltoon liittyvien uusien ideoiden ja tarpeiden kanssa otetaankin aina ensimmäisenä yhteyttä Encoreen.  

“Nykyään vain soitamme Encorelle ja tiedämme, että viikon sisällä asia on kunnossa. He käsittelevät vaaralliset jätteet aina tunnistamisesta ja lajittelusta pakkaamiseen ja kuljettamiseen, mikä säästää huomattavasti meidän aikaamme. Välillä kohtaamme tuotannossamme myös jätehuoltoon liittyviä haasteita, joihin Encorelta saa aina ammattilaisen näkemyksen. Yhteistyö on sujunut todella hyvin”, summaa Renkola.    

 

Ejendals Suomi Oy on Kurikan Jokipiissä toimiva yritys, joka valmistaa korkealaatuisia työ- ja turvajalkineita. Yrityksen tunnetuin tuotemerkki Jalas on yksi Suomen käytetyimmistä turvajalkinemerkeistä. Yritys on osa ruotsalaista Ejendals AB -konsernia, joka on jo useiden sukupolvien ajan erikoistunut käsien ja jalkojen suojaukseen tarkoitettujen tuotteiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin.