Fresh Servant Oy – Encore Pohjanmaa auttaa toteuttamaan onnistunutta vastuullisuustyötä

Fresh Servant avasi uuden logistiikkakeskuksensa Seinäjoelle vuoden 2020 alussa. Yritys on kasvanut voimakkaasti ja lisää kasvua haetaan tulevina vuosina. Logistiikkakeskuksen siirto Mustasaaresta Seinäjoelle oli seuraava askel kohti suurempia tiloja ja keskeisempää sijaintia logistiikan solmukohdassa. Encore Pohjanmaa valikoitui kilpailutuksen kautta hoitamaan uuden logistiikkakeskuksen jätehuoltoa.

”Encoren kanssa kaikki loksahti paikalleen. Kustannukset olivat sellaiset, mitä halusimme, mutta myös muut asiat kokonaisuuden kannalta puhuivat Encoren puolesta”, kertoo Fresh Servantin projektipäällikkö ja vastuullisuusvastaava Sanna Mikkola.

Jätehuolto merkittävässä roolissa vastuullisuustyötä

Seinäjoen logistiikkakeskuksessa syntyvä jäte on pääsääntöisesti pahvijätettä, jota tulee sisään tulevan tavaran purkamisesta ja pakkaamisesta. Lisäksi keskuksessa tehdään paljon hedelmä- ja vihannestuotteiden keruuta, joten myös biojätettä syntyy jonkin verran. Jätehuolto on otettu huomioon koko yrityksessä kattavasti, ja siihen on haluttu kiinnittää erityistä huomiota myös uudessa logistiikkakeskuksessa.

”Vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme, ja jätehuolto on yksi iso osa tätä vastuullisuustyötä. Haluamme kierrättää ja lajitella jätteet mahdollisimman hyvin, ja saada ne kohdentumaan oikeisiin paikkoihin. Tässä Encore on auttanut meitä merkittävästi. Meille ei rakennettu uusia tiloja Seinäjoelle, vaan muutimme olemassa oleviin toimitiloihin. Tämä loi oman haasteensa jo ihan jätelajittelun fyysisellä sijoittelulla. Encorelta ehdotettiin meille aktiivisesti, miten saisimme kaiken toimimaan mahdollisimman sujuvasti”, sanoo Mikkola.

Paikallinen kumppani tuo työskentelyyn joustavuutta

Mikkola kiittelee myös Encore Pohjanmaan joustavuutta ja paikallisuutta. Encoren sijainti lähellä logistiikkakeskusta on osoittautunut arvokkaaksi etenkin silloin, kun on tarvittu nopeaa reagointia esimerkiksi jäteastioiden tyhjennykseen. ”Totta kai, kun lähdetään liikkeelle uusiin tiloihin, ei kaikkea osata ottaa huomioon tai matkan varrella tulee eteen jotain ennalta arvaamatonta. Silloin on riittänyt vain puhelinsoitto ja ilmoitus Encorella, niin he ovat tehneet nopeasti ja joustavasti muutoksia”, sanoo Mikkola.

Myös jäteastiat ja -kontit on toimitettu keskuksen sisätiloihin Encoren toimesta. Jätteet kerätään päivän aikana jäteastioihin ja vasta päivän päätteeksi jätteet viedään kootusti jätekontteihin. Näin työntekijöille on taattu helppo ja sujuva arkityöskentely. Myös tällä on ollut suuri merkitys Fresh Servantille: ”Meillä on koko talossa hyvä henki, kaikki puhaltavat yhteen hiileen, ja myös tämä on osa vastuullisuutta. Onkin tärkeää, että yhteistyökumppani sopii samoihin arvoihin. Yhteistyö Encoren kanssa on toiminut hyvin, ja olemme olleet tyytyväisiä”, summaa Mikkola.

 

Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Yritys on tällä hetkellä markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaateissa. Tunnetuimmat brändit ovat Hetki-salaatit ja SalaattiMestari-salaattibaari. Yrityksessä työskentelee yli 400 henkilöä 30:sta eri maasta. Toimipisteet sijaitsevat Pedersöressä, Seinäjoella ja Lapualla.