Härmän Liikenne – Encore Pohjanmaa vahva tuki toiminnan ympäristötavoitteisiin

Encore Pohjanmaan ja Härmän Liikenteen yhteistyö käynnistyi viime syksynä, kun Härmän Liikenteellä oli käynnissä uusien toimitilojen rakennusvaihe. Härmän Liikenteelle oli tärkeää, että jätehuolto uusissa tiloissa saadaan alusta alkaen mahdollisimman tehokkaaksi. Yhteistyön pohjustukseksi Härmän Liikenteelle toteutettiin jätehuoltokartoitus Seinäjoen yksikössä, jossa käytiin läpi vaiheittain sen aikainen jätehuolto ja tarpeet kehittämiseen sekä uuden hallin ja toimitilan vaatimukset. Kartoituksen jälkeen Encore Pohjanmaa tarjosi jätehuollon kokonaispalvelua näiden haasteiden ratkaisemiseksi ja yhteistyötä on tehty tehokkaasti siitä saakka.

Yhteistyön tavoitteena oli saada tehostettua näiden jätteiden kierrätystä. ”Meille on tärkeää, että saamme jätteet kierrätettyä niin hyvin kuin mahdollista, ja tarvitsimme asiantuntevan kumppanin kehittämään prosessia kokonaisvaltaisesti, jotta se olisi mahdollista sekä uusien tilojen rakennusvaiheen aikana että tilojen valmistumisen jälkeen.” kertoo Jussi Aittanen, Härmän Liikenteen korjaamopäällikkö.

Korjaamosta tulee suurin osa Härmän Liikenteen jätteistä. Härmän Liikenteellä on käytössä yli 70 linja-autoa ja muuta kuljetuskalustoa, joita huolletaan säännöllisesti, joten korjaamossa käsitellään hyvin monenlaista jätettä; pehmusteita, pahvia, akkuja, metallia ja öljyä. Yhteistyö kattaa siis normaalin jätehuollon lisäksi poltettavat jätteet sekä vaaralliset jätteet.

”Encore Pohjanmaa osaa asiantuntijana ehdottaa meille toimenpiteitä parhaaksi hyödyksemme. Encoren kautta saimme esimerkiksi Pirkanmaan Uusiometallin metallikontin, jonka myötä metalleja ei ole vain viety pois, vaan olemme saaneet kierrätyksestä jopa rahallista hyvitystä.” kertoo Aittanen.

”Encore Pohjanmaan toiminnassa on ehdottomasti parasta palvelualttius. Yhteistyössä on tärkeää, että molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan, jolloin hommat luistavat hyvin. Edelliseen palveluntarjoajaan verrattuna Encoren vahvuus on selkeästi paikallisuus, jonka ansiosta palvelun tuotanto on nopeaa, vaivatonta ja ennakoitavissa. Tämä on meille merkittävä etu, sillä se helpottaa asioiden organisointia eri tavalla talon sisälläkin, kun tiedämme, milloin jätteet noudetaan.” jatkaa Aittanen.

Myös Encore Pohjanmaalla on oltu hyvin tyytyväisiä sujuvaan ja monipuoliseen yhteistyöhön Härmän Liikenteen kanssa. ”Encore Pohjanmaan puolesta voin todeta, että yhteistyö on sujunut erittäin hyvin. Olemme aktiivisesti yhteydessä ja olemme saaneet toimia Härmän Liikenteen apuna myös yksittäisissä projekteissa.” kommentoi Encore Pohjanmaan asiakaspäällikkö Jussi Niskala. Viimeisin lyhytaikaisempi yhteistyöprojekti on ollut vanhan hallin purku, minne Encore Pohjanmaa toimitti lavapalvelua rakennus- ja purkujätteille, jotka toimitettiin myös eteenpäin käsittelyyn ja kierrätykseen.

Härmän Liikenne pyrkii tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman luotettavaa ja helppoa matkustusta. Korjaamossa puolestaan tuotetaan laadullisesti ja turvallisesti mahdollisimman hyvää kuljetuskapasiteettia kuljettajille. Härmän liikenteen laadullisia tavoitteita ovat mm. liikennöinnin turvallisuus, täsmällisyys, luotettavuus, mukavuus ja ympäristöystävällisyys. Härmän liikenteeltä löytyy sertifioitu laatu- ja ympäristöjärjestelmä, joka toimii SFS-EN ISO 9001 ja 14001 standardien mukaisesti.