29.09.2021

Kaikki jätehuoltopalvelut yhden luukun taktiikalla – Encore Pohjanmaan ja Kierto Ympäristöpalvelut Oy:n yhteistyössä on voimaa

Encore Pohjanmaa ja Kierto Ympäristöpalvelut Oy ovat työskennelleet yhdessä jätehuollon eteen jo vuodesta 2016. Yritykset lähtivät yhteistyöhön voidakseen palvella asiakkaitaan paremmin – tavoitteena on tarjota kaikki jätehuoltopalvelut yhden luukun taktiikalla.

Encore Pohjanmaalla on jätehuoltoasiakkaita niin rakennusalalta, terveydenhoidosta kuin eri teollisuudenaloilta. Monille asiakkaista syntyy toiminnassaan tavanomaisten jätteiden lisäksi vaaralliseksi luokiteltua jätettä. Tällaisia ovat muun muassa liuottimet, jäteöljyt ja öljyiset suodattimet sekä maalit ja muut kemikaalit. Myös loisteputket, paristot ja akut ovat vaarallisia jätteitä. Näiden kuljetus ja käsittely vaatii erityisiä toimia.

Yhteistyö Kierto Ympäristöpalveluiden kanssa aloitettiin, jotta asiakkaille pystytään tarjota kaikenkattava jätehuoltopalvelu. Työnjako perustuu yritysten erityisosaamiseen. Kierto hoitaa vaarallisten jätteiden keräämisen ja käsittelyn, kun taas Encore tuottaa asiakkaille tavanomaisten jätteiden jätehuollon. Encoren vastuulla on myös yhteydenpito asiakkaisiin, raportointi ja laskutus. Yhteistyö on alusta saakka rakennettu asiakas edellä.

”Yhdessä olemme vahvempia. Pystymme palvelemaan hyvin niitä asiakkaita, jotka haluavat samalta toimijalta kaikki jätepalvelut,” kertoo Timo Vaarakallio Kierto Ympäristöpalveluiden myyntipäällikkö.

Jätteet uusiokäyttöön Kierron omissa käsittelykeskuksissa – uusin rakenteilla Mustasaareen

11 vuotta markkinoilla ollut Kierto Ympäristöpalvelut on valtakunnallinen toimija. Yrityksen päätoimipiste on Uudellamaalla Järvenpäässä ja muut toimipisteet sijaitsevat Kouvolassa ja Ilmajoella. Ilmajoen toimipiste tulee siirtymään Vaasan viereen Mustasaareen, jonne on rakenteille suuri jätteiden käsittelykeskus. Kierto on investoinut Mustasaareen rakenteilla olevaan toimipisteeseen 10 miljoona euroa. Paikallisuudesta on hyötyä Pohjanmaan alueen yrityksille, sillä palvelut ovat saatavilla nopeallakin varoitusajalla.

”Vaasassa oli tarve yksikölle, jossa pystymme käsittelemään kaikenlaisia jätteitä. Jatkossa jätteitä ei tarvitse kuljettaa kauaksi, mikä parantaa toimintaamme Pohjanmaan alueella.”

Jätteiden käsittely on Kierrolla merkittävässä roolissa. Kaikkea ei polteta energiaksi, vaan niitä pyritään ohjaamaan uusiokäyttöön.

”Se mikä on toiselle yritykselle jäte voi olla toiselle raaka-aine. Käsittelemme jätteitä omalla laitoksellamme siten, että pystymme valmistamaan niistä tuotteita, jolloin säästämme neitseellisiä raaka-aineita. Olemme valmistaneet jätteestä jo kaksi omaa tuotetta, kierrätyspolttoaineen ja vedenpuhdistuskemikaalin. Uusia tuotteita kehittelemme jatkuvasti.”

Hyvin toimiva yhteistyö hyödyttää asiakasta

Yhteistyö on sujunut hyvin ja se on vuosien mittaan laajentunut. Nykyisin vaarallisia jäteitä noudetaan lähes päivittäin. Encore ja Kierto ovat tiiviisti yhteydessä puolin ja toisin. Molemmilla yrityksillä on tavoitteena olla ketterä toimija, joka tarjoaa hyviä asiakaskokemuksia ja henkilökohtaista palvelua. Tämä on toteutunut ja se on ilahduttanut erityisesti asiakkaita.

”Yhteistyö Kierto Ympäristöpalveluiden kanssa on sujunut hyvin. Asiakkailtamme olemme saaneet hyvää palautetta. He ovat kehuneet Kierron kuljettajia ammattimaisiksi ja avuliaiksi. Asiakkaamme ovat heihin oikein tyytyväisiä,” summaa Jussi Niskala Encore Pohjanmaan asiakaspäällikkö.

Encore Pohjanmaa ja Kierto Ympäristöpalvelut Oy palvelevat kaikenkokoisia yrityksiä. Kun tarvitsevat sujuvaa jätehuoltoa, ota meihin yhteyttä!


Lisää aiheesta

Kaikki ajankohtaiset