08.12.2021

Into Seinäjoki haluaa tarjota asiakkailleen hyvät mahdollisuudet lajittelulle

Into Seinäjoki Oy:n hallinnoimissa mittavissa tiloissa syntyy suuria määriä jätteitä, joiden keräämiseen ja käsittelyyn on valikoitunut kumppaniksi Encore Pohjanmaa. Suhteellisen tuore yhteistyö on onnistunut jo tässä vaiheessa vakuuttamaan Into Seinäjoen kiinteistöpäällikkö Anssi Puskan.

Seinäjoen kaupungin ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun omistaman elinkeinoyhtiö Into Seinäjoen toiminta koostuu alueen elinkeinoelämän kehittämisen lisäksi kiinteistöliiketoiminnasta. Into hallinnoi Seinäjoen Kampusrannan alueella sijaitsevan Framin rakennuksia, joissa on sekä toimistoiden että korkeakoulun käytössä olevia tiloja yhteensä 47 000 kerrosneliön edestä. Isot tilat ja suuri käyttäjämäärä tuottavat myös paljon jätettä. Encore Pohjanmaa on Into Seinäjoen jätepalveluiden kumppani yhdessä Lakeuden Etapin kanssa. ”Etappi kerää tiloistamme yhdyskuntajätteet, ja Encore taas hoitaa muut jätepalvelut. Tämä on ollut toimiva kuvio”, Anssi Puska avaa järjestelyä.

Selkeät ohjeet ja sujuva jätepalvelu kannustavat kiertotalouteen

Into Seinäjoen ja Encore Pohjanmaan yhteistyöhön kuuluvat muun muassa tietoturvaan, keräyspaperiin ja SER-jätteeseen kuuluvat palvelut. ”Tiloissamme kertyy erilaisia jätteitä loisteputkista rikkoutuneisiin näyttöihin ja hävitettäviin vanhoihin kovalevyihin”, Puska tarkentaa. Into haluaa tarjota asiakkailleen kattavat lajittelumahdollisuudet: ”Kiinteistöjemme ylläpito on kokonaisvaltaista ja läheltä löytyvät lajittelumahdollisuudet pitävät tilat siisteinä, kun romua ei jää nurkkiin pyörimään. Haluamme tietenkin omalta osaltamme olla mukana asiakkaidemme kiertotalouden edistämisessä ja hiilijalanjäljen pienentämisessä.”

Jotta lajittelu toteutuisi mallikkaasti, täytyy sen olla selkeää, nopeaa ja lähellä jätteen syntypaikkaa. ”Toimitilojemme väki on selkeästi sitoutunut lajitteluun, kun jätehuoltopalvelut on suunniteltu ja toteutettu hyvin. Erillistä vakuuttelua ei enää kaivata”, Puska iloitsee. Puskan mukaan Encore on onnistunut suunnittelussa hyvin, ja erityistä kiitosta saa jätehuoneen selkeät lajittelukyltit, jotka räätälöitiin Framin tarpeiden ja yritysilmeen mukaan.

Jätteiden lajittelusta on Framilla haluttu tehdä mahdollisimman selkeää ja siistiä

Encore Pohjanmaa aktiivinen ja kokonaisvaltainen kumppani

Kesällä 2021 alkanut yhteistyö on ollut Encoren päässä lähinnä asiakaspäällikkö Jussi Niskalan hoidossa. Jätehuollosta vastaava Puska on ollut Encoren ja Jussin toimintatapaan tyytyväinen. ”Encorella ollaan todella palvelualttiita, ja Jussi tarttuu projekteihin aktiivisesti ja itsenäisesti. Tämä helpottaa paljon omaa arkea, kun on useita eri kokonaisuuksia hallittavana. Voi luottaa, että asiat tulee hoidetuksi ja usein vielä on keksitty jotain pientä ekstraakin”, kehuu Puska.

Into Seinäjoki on hyödyntänyt myös Encore Pohjanmaan lavapalvelua muun muassa remonttien yhteydessä, kun kierrätettävänä on kerralla isompi määrä jätettä. ”Tämäkin sujui niin asiakaslähtöisesti, että Jussi soitteli meille päin, että eikös projekti ole jo loppunut. Siinähän me säästettiin lavavuokrissa.” Encore Aluepalveluiden tarjoamat palvelut ovat vastanneet Inton monipuolisiin tarpeisiin: ”Kyllä silloin puhutaan kokonaisvaltaisesta palvelusta, kun hommat hoituvat ihan keräysastioiden putsausta myöden”, Puska summaa yhteistyötä.

Kaipaako sinunkin yrityksesi osaavaa ja joustavaa jätehuoltokumppania? Ota yhteyttä ja mietitään teille sopiva kokonaisuus asiantuntijoidemme johdolla!

Lisää aiheesta

Kaikki ajankohtaiset