Paperinkeräys ja Lakeuden Etappi perustavat yhteistyöyrityksen Pohjanmaalle: Encore Pohjanmaa keskittyy markkinaehtoiseen jätteeseen

Valtakunnallisia logistiikka- ja jätehuoltopalveluja tarjoava Paperinkeräys Oy sekä kunnallinen osakeyhtiö Lakeuden Etappi Oy perustavat yhteistyöyrityksen. Encore Pohjanmaa Oy keskittyy ympäristö- ja kierrätyspalveluiden tarjoamiseen Vaasan, Seinäjoen ja Kokkolan talousalueen yrityksille.  Tavoitteena on kasvaa yhdeksi johtavista alan yrityksistä alueella lähivuosina.

”Encore Pohjanmaassa yhdistyvät Paperinkeräyksen vahva osaaminen yritysjätteiden tehokkaana kierrättäjänä, sekä Lakeuden Etapin vankka paikallisosaaminen ja jätehuollon tuntemus. Molemmat omistajat toimivat myös tuottajavastuun alaisten jätejakeiden – kuten paperin ja kartongin, lasin, metallin sekä sähkö- ja elektroniikkaromun – kierrättäjinä. Kummallakin omistajayrityksellä on kilpailukykyiset tuotantoyksiköt Seinäjoen talousalueella, Etapilla lisäksi oma biokaasulaitos ja omistus jätevoimalassa”, kuvailee Encore Pohjanmaan hallituksen puheenjohtaja Juha Ylä-Autio.

Encore on Paperinkeräyksen yrityksille rakentama palvelubrändi, jonka alta löytyy kattavat palvelut kaikelle yritysten tarvitsemalle jätehuolto-osaamiselle.

”Yhteisyritys antaa laajemman palveluvalikoiman yrityksille ja paremman mahdollisuuden asiakkaidemme palvelemiseen muuttuvissa olosuhteissa”, toimitusjohtaja Pekka Kontio Lakeuden Etapista toteaa.

Nyt perustettu yritys Encore Pohjanmaa tähtää kaupan, teollisuuden, toimistojen ja julkishallinnon kierrätyskumppaniksi. Käytännössä asiakkaat edustavat toimistokiinteistöjä, kauppakeskittymiä ja -keskuksia, pankkeja ja vakuutusyhtiöitä, logistiikkaterminaaleja sekä sairaaloita, virastoja ja kouluja. Tyypillisiä jätejakeita ovat lasi, sähkö- ja elektroniikkaromu, metalli, muovi, biojäte, energiajäte ja keräyspaperi. Näille kaikille Encore Pohjanmaan omistajilla Paperinkeräyksellä ja Lakeuden Etapilla on valmis laitosverkosto, jossa jakeet vastaanotetaan ja käsitellään ennen viemistä uudeksi raaka-aineeksi.

”Meillä on jo valmiiksi tukeva jalansija alueella, ja nyt keskitymme laajempien palveluiden tarjoamiseen nykyisille ja uusille asiakkaille. Yrityksille rakennetut palvelut – Encore Jätehuoltopalvelu, Encore Tietoturvapalvelu ja Encore Kuormalavapalvelu – istuvat erinomaisesti kiristyvien kierrätysvelvollisuuksien lunastajiksi”, Ylä-Autio Encore Pohjanmaasta toteaa.

Perustetun yrityksen toimipiste sijaitsee Seinäjoella.