Pirkanmaan Uusiometalli Oy – Romumetalli kierrätykseen ja uudeksi raaka-aineeksi

Ylimääräinen metalliromu tulisi aina kierrättää, sillä se säästää uusiutumattomia luonnonvaroja. Encore Pohjanmaa haluaakin tarjota asiakkailleen mahdollisuutta kierrättää myös metalliromut helposti yhden toimijan kautta. Tähän tarvitaan kuitenkin luotettavaa yhteistyökumppania, joka hoitaa kierrätyksen operatiivisen osuuden.

Pirkanmaan Uusiometalli Oy on romumetallin kierrätykseen erikoistunut yritys. He tarjoavat myös jätehuoltopalveluita, loka-autopalveluita, vaihtolavapalveluita ja teollisuuden purkutöitä. Toimipisteet sijaitsevat Virroilla ja Seinäjoella, ja pääasiallisena toimialueena on Pirkanmaa, Keski-Suomi ja Pohjanmaa. Pirkanmaan Uusiometallin kierrätys toimii kestävän kehityksen periaatteella. He pyrkivät kierrättämään kaikki materiaalit siten, että ne voidaan mahdollisimman hyvin hyödyntää uudelleen teollisuudessa.

Pirkanmaan Uusiometallin ja Encore Pohjanmaan yhteistyö alkoi syksyllä 2016, Kun Encore Pohjanmaa haki yhteistyökumppania metalliromun käsittelijäksi, ja oli yhteydessä Pirkanmaan Uusiometallin yrittäjään Jussi Pöyhölään. Syntyi yhteistyösopimus, joka hyödytti molempia.

Encore toimittaa asiakkailleen tarpeettomat metalliromut Pirkanmaan Uusiometallille, joka lajittelee ja jalostaa ne uudelleenkäytettäväksi teollisuuden raaka-aineeksi ja myy eteenpäin Suomen terästeollisuudelle. Pirkanmaan Uusiometallin energia- ja ongelmajätteet puolestaan hävitetään Encoren kautta.

Yhteistyö on toiminut hyvin puolin ja toisin: ”Osana menestyvää toimintaa on myös toimiva jätteiden hävitys, jonka Encore hoitaa puolestamme hyvin kilpailukykyisillä hinnoilla. Meistä taas Encore on saanut luotettavan kumppanin metallinkierrätykseen. Yhteistyö sujuu loistavasti”, kertoo Pirkanmaan Uusiometallin yrittäjä Jussi Pöyhölä.