PRP Oy – Toimivan jätehuollon myötä yritys voi parantaa tulostaan

PRP Oy:n liiketoimintaan tuli muutoksia uuden investoinnin myötä vuonna 2017, jolloin yritys koki tarpeen hallita yhä tehokkaammin valmistuksessa syntyvää kierrätysmetallia ja pakkausjätettä. PRP Oy otti yhteyttä Encore Pohjanmaahan, joka tuli tekemään kartoituksen missä selvitettiin mm. paljonko eri kierrätysmetalleja tuotannossa syntyy ja miten jätteen hyötykäyttö pystytään maksimoimaan, jotta kiertotalous toteutuu tehokkaasti. ”Kävimme yhdessä Encore Pohjanmaan kanssa huolellisesti läpi nykytilanteemme, missä selvitettiin todelliset tarpeemme ja niihin sopivat ratkaisut. Näin yrittäjän näkökulmasta Encore Pohjanmaan toiminnassa on alusta alkaen ollut erityisen hienoa myös aito kiinnostus ja tuki siihen, kuinka toimivamman jätehuollon myötä yrityksemme voi parantaa tulostaan.” kertoo PRP Oy:n toimitusjohtaja Ossi Viljanen.

Kartoituksessa käytiin läpi myös kierrätysmetalli- ja jäteastioiden ominaisuudet ja paikat, jotta ne saadaan mahdollisimman sujuvasti osaksi toimintaa. ”Kartoituksen myötä astiat saatiin osaksi tuotantoketjua, mikä helpottaa ja nopeuttaa työntekijöiden aikaa huomattavasti, kun jätteitä ei tarvitse kuljettaa yksittäiselle keräyspisteelle, joka saattaisi sijaita esimerkiksi toisella puolella hallia.” toteaa Viljanen.

”Encore Pohjanmaa hoitaa myös astioiden tyhjennykset säännöllisesti juuri siellä, minne ne on asetettukin, eikä työntekijöidemme tarvitse kuljettaa niitä minnekään tyhjennystä varten.” jatkaa Viljanen.

 

Toimivaa lavapalvelua työmaille

 

Encore Pohjanmaa on mukana koko matkan tuotteen valmistuksesta loppukäyttöön saakka. ”Yhteistyössä on ollut hienoa myös se, että olemme voineet käyttää samaa toimijaa sekä tuotannossa että työmailla.” toteaa Viljanen.

PRP Oy:n työmaille Encore Pohjanmaa toimittaa lavapalveluja tilauksesta. ”Työmaalla on erityisen tärkeää se, että sovitut asiat hoidetaan ajallaan tai työmaa seisoo. Jos homma ei toimi yhteistyökumppanin kanssa, se voi tulla kalliiksi. Encore Pohjanmaa hoitaa tämän erinomaisesti. He toimivat täysin meidän aikataulun mukaan, ja myös silloin kun työmaa valmistuu, jätteet hoidetaan mahdollisimman nopeasti pois, jolloin ne eivät myöskään jää asiakkaamme vaivaksi.” kertoo PRP Oy:n projektipäällikkö Marko Palomäki.

”Yhteistyö Encore Pohjanmaan kanssa on helppoa, sujuvaa ja luotettavaa, ja se on meille tärkeintä, että homma todella toimii saumatta.” jatkaa Palomäki.

 

PRP Oy on erikoistunut rakentamisessa käytettyihin tuotteisiin, joissa materiaalina ovat teräs, alumiini tai lasi. Kohteina voivat olla julkiset rakennukset vesikatto- ja julkisivutöineen. Lisäksi PRP toteuttaa taloyhtiöiden ja kuluttaja-asiakkaiden tarpeisiin muun muassa vesikattoja, kattoturva- ja sadevesijärjestelmiä, terassilasituksia, sisälasituksia ja monia muita sisustukseen liittyviä ratkaisuja.