Revisol Oy – Kumppanuus Encore Aluepalvelut Oy:n kanssa edistää tehokkaasti kiertotaloutta

Revisol ja Encore Aluepalvelut ovat toimineet yhteistyössä reilun vuoden ajan. Encore kerää asiakasyritysten jätteet, Revisol ottaa jätejakeet vastaan, käsittelee ne ja toimittaa hyötykäyttöön kierrätykseen tai jatkojalostukseen. Toimiva ja tuottoisa kumppanuus on laajentunut nopeasti ja kasvanut myös uusille markkina-alueille. Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään Vaasan, Seinäjoen ja Kuopion talousalueilla.

Revisolin toimitusjohtaja Janne Haavisto on ollut yhteistyöhön tyytyväinen: ”Koemme, että Encoren kanssa meillä ei ole niinkään urakointisuhde, vaan kumppanuus. Toiminnassa on selkeät roolit: Encore toimii asiakasrajapinnassa, ja me tuotamme käsittelypalvelut, joiden kautta heidän asiakkaansa saavat jätteilleen uuden elämän. Meille tulee myynnillistä volyymiä Encoren kautta, ja heidän taas on helppo toimia alueellisesti pienemmän, ketterän kumppanin kanssa.”

Revisolin etuna kumppanuuksissa onkin sopiva kokoluokka, joka mahdollistaa nopean reagoinnin, joustavuuden ja innovoinnin. ”Meillä on myös hyvät mahdollisuudet kehittää koneita ja laitteita – taustalla toimii oma kehitystyö, suunnittelu ja logistiikka, ja meillä on omat raaka-aineputket ja -kanavat. Siitä syntyy toimiva kokonaisuus”, kertoo Haavisto.

Yritykset entistä valveutuneimpia jätteenkäsittelyasioissa

Lähes kaikelle yrityksen normaalista toiminnasta syntyvälle jätteelle voidaan antaa uusi elämä. Esimerkiksi pahvia ja kartonkia voidaan hyödyntää uusiokartonkina hylsyissä, lasista saadaan pakkauslasia ja lasivillaa, muovi- ja metallijätettä taas käytetään moniin eri teollisuuden tarpeisiin. Betoni- ja tiilimurskaakin voidaan hyödyntää esimerkiksi teollisuus- ja varastorakennusten pohjarakenteissa ja muussa maanrakentamisessa.

Jätteiden lajitteleminen ja käsitteleminen oikealla tavalla on tärkeää, jotta jätejakeita voidaan hyödyntää raaka-aineina myöhemmin. Monissa yrityksissä on havahduttu viime vuosina jätehuollon ja kierrätyksen mahdollisuuksiin, ja myös Revisolissa on tiedostettu asia: ”Maailma muuttuu nopeasti ja yritykset ovat entistä valveutuneempia myös ympäristö- ja kierrätysasioissa. Kaltaistemme palveluntuottajien on oltava jatkuvasti hereillä ja vastattava tarpeisiin. Pyrimmekin kehittymään ja kehittämään toimintaamme koko ajan eteenpäin. Myös Encoren kanssa olemme yhteisellä kasvu-uralla, johon kuuluu olennaisesti ketterä kehittäminen myös tulevaisuudessa”, kertoo Haavisto.

Revisol Oy on perustettu nykyisessä yhtiömuodossaan vuonna 1981. Yritys käsittelee erilaisia yritysjätteitä kierrätykseen, lajitteluun ja hyötykäyttöön. Jätteitä kierrätetään myös jatkojalostukseen ja energiaksi. Revisol toimii Vaasassa, Seinäjoen ja Pirkanmaan alueella, Kaskisissa sekä Kuopiossa.