Sähköinen siirtoasiakirja helpottaa jätekuljetusten hoitamista

Encore Pohjanmaa on ottanut joulukuun alussa käyttöön digitaalisen Zerowaste -siirtoasiakirjan. Tämä digitaalinen asiakirja toimii Zerowaste -sovelluksen kautta. Encore Pohjanmaa otti palvelun käyttöön ajan säästämiseksi sekä helpottaakseen prosessejaan myös asiakkaan näkökulmasta.

Enää ei tarvitse pyöritellä papereita erikseen eri osapuolten kesken vaan asiakirjat ovat näkyvillä sovelluksen kautta kaikille. Asiakirjaan tallentuvat myös kaikki eri kuljetusvaiheiden aika- ja paikkatiedot. Näin asiakas voi seurata myös näitä tapahtumia helposti. Asiakirja kuitataan pilvipalvelussa sähköisesti ja sen saa napin painalluksella kaikille osapuolille myös sähköpostiin. ”Siirtoasiakirja on lakisääteinen todistus siitä, että asiakkaan tavara on luovutettu kuljetukseen ja se menee sinne minne pitääkin”, toteaa Encore Pohjanmaan kuljetuskumppani Marko Koski.

Koski kokee palvelun toimintavarmana, hyvin yksinkertaisena ja helppona käyttää. Tärkeimpänä hän pitää sitä, että tieto on varmasti tallessa: ”Jonakin päivänä vielä tullaan kysymään ja seuraamaan näitäkin tietoja. Nyt tiedot ovat varmasti tallessa ja jokaisen saatavilla, niin asiakkaalla kuin meillä kuljetuksesta vastaavilla.”

Koski avasi myös prosessia kuljettajan näkökulmasta: ”Asiakkaan tiedot luodaan valmiiksi järjestelmään ja sovellus avataan asiakkaan luona. Siellä valitaan jätelaji, määritetään lähtöpaikka ja määränpää. Kun päästään perille jäteasemalle voidaan sovellukseen kirjata jätekuorman paino, tallentaa kuitista kuva sekä tehdä mahdolliset huomautukset yllättävistä, ei kuormaan kuuluvista jätteistä. Näin kaikki tieto on samassa paikassa.”

 

Reaaliaikainen tieto on asiakkaan etu

VV-Kuivauksen Janne Haapamäki näki siirtoasiakirjan käytössä paljon hyötyjä asiakkaan näkökulmasta: ”Tosi hyvä kehitys meidän näkökulmastamme. Saamme reaaliaikaisen tiedon työmaajätteen käsittelystä, eikä tarvitse enää odottaa laskua, josta vasta näkee jätteiden määrän ja vaihtolavan kannattavuuden. Tällä reaaliaikaisuudella pystymme kehittämään omaa liiketoimintaa, kun näemme esimerkiksi sen, kannattiko ottaa vaihtolavaa pieneen kohteeseen ja samalla näemme suoraan missä kaikkialla lavoja on.” VV-Kuivaus toteuttaa vesivahinkoihin liittyvät kartoitukset ja korjaukset avaimet käteen -periaatteella ja heille jätteiden käsittely on arkipäivää.

”Siirtoasiakirja – sovelluksessa tuo läpinäkyvyyttä koko prosessiin; niin meidän kuin Encoren välille että meidän ja asiakkaan välille”, summaa Haapamäki.

 

 Sähköinen siirtoasiakirja

     – Säästää työaikaa

     – Helpottaa prosesseja ja raportointia

     – Pitää siirtoasiakirjat tallessa