Toimitusjohtajan blogi: Tänä kesänä käännetään katseet lähelle

Edessä on jälleen uusi kesä, ja loma, jota moni on tänä vuonna odottanut kenties enemmän kuin koskaan aiemmin. Tänä kesänä moni asia on kuitenkin toisin: lomamatkoille ei lennetä lentokoneilla, uima-altaan sijaan pulahdetaan lähijärveen, ja etätyötä tehdään juhannuksenkin jälkeen laiturinnokassa. Aikaa vietetään entistä tiiviimmin kodin pihapiirissä, lähimetsässä, koti-Suomen kamaralla retkeillen, luonnossa liikkuen ja nauttien.

Tänä kesänä kotimaan lomamatkailijan katseet kääntyvät lähelle – paikallisiin palveluihin ja paikalliseen tarjontaan. Näin toimii myös moni suomalainen yritys, joka on löytänyt uusia kumppaneita kotimaisista toimijoista ja oman alueen palveluntarjoajista.

Encore Pohjanmaa toimii Pohjanmaalla yhdessä pohjalaisten yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Koko liiketoimintamme ydin kiertyy vahvasti ajankohtaisiin teemoihin vastuullisuudesta ja paikallisuudesta: tuotamme nyt ja tulevaisuudessa B2B-palveluita paikallisille – paikallisesti.

Olemme aina halunneet olla paikallinen kumppani isolla K:lla. Kumppani, joka toimii itse vastuullisuuden etunenässä, mutta joka auttaa myös muita arjen vastuullisuustyön onnistumisessa. Meille on tärkeää, että esimerkiksi paikalliset, luotettavat kuljetuskumppanimme hoitavat astioiden tyhjennyksen ja materiaalin kuljettamisen. Tärkeää on myös se, että asiakkaidemme hävitettävät materiaalit päätyvät oikeisiin paikkoihin, oikealla tavalla tuhottavaksi tai käsiteltäväksi uutta elämää varten. Toiminnassamme tuemme paikallista, ja säästämme samalla sekä asiakkaidemme kustannuksia, että ympäristöä.

Työn tekemisen muodot ja lisääntynyt etätyö ovat jo nyt muuttaneet yritysten päivittäistä toimintaa. Yksi konkreettinen arjen esimerkki on luottamuksellisten dokumenttien hävittäminen, jota yritysten on täytynyt pohtia uudella tavalla nyt, kun työtä tehdäänkin kotitoimistoilta käsin. Uudenlaiset käytännöt heijastuvat myös Encore Pohjanmaan toimintaan ja palvelumalleihin. Mietimmekin jatkuvasti uusia tapoja vastata asiakasyritystemme ja yhteistyökumppaneidemme muuttuviin ja kasvaviin tarpeisiin.

Muutokset arjessa ovat tuoneet uusia, positiivisia käytäntöjä, tapoja ja teemoja, joiden uskon säilyvän myös pitkälle tulevaisuuteen. Työtä voidaan tehdä enenevässä määrin kotona ja yhteydenpito onnistuu loistavasti myös uusien digitaalisten mahdollisuuksien kautta. Samalla olemme oivaltaneet laajemmin, ettei aina tarvitse etsiä kaukaa sitä, minkä voi löytää myös läheltä.

Toivotan kaikille erinomaista, ja ennen kaikkea rentouttavaa kesää. Nautitaan tänä kesänä puhtaasta Suomen luonnosta, ilman kiirettä ja kellontarkkoja matkasuunnitelmia. Ladataan akkuja, ja palataan jälleen entistä ehompina uuteen syksyyn.

 

18.6.2020 Bergön mökillä

Jarkko Moinio

toimitusjohtaja, Encore Pohjanmaa