Toimitusjohtajan kesäterveiset: Arjen kiertotalous ei ole rakettitiedettä

Kesä on iloisten hymyjen, tapahtumien ja juhlien kulta-aikaa. Ihmiset siirtyvät sisätiloista ulkoilmaan nauttimaan piknik-lounaita ja jäätelöä puistoon tai rannalle. Ja niin sen pitää ollakin – nautitaan vihreydestä ja auringosta nyt, kun sitä on jälleen saatavilla! Ulkoilulla voi olla myös haasteensa – etenkin luonnon kannalta. Olet varmasti itsekin huomannut, että esimerkiksi tapahtumien jälkeen katukuvat saattavat näyttää varsin roskaisilta. Se tietysti johtuu siitä, että muun muassa eväsjätteet eivät ole löytäneet teitään jätteenkeräysastioihin. Mistä tämä sitten johtuu?

Useimmiten haaste on siinä, että jätekeräysasioita ei ole tarpeeksi saatavilla julkisilla alueilla. Jos astioita olisi enemmän lähettyvillä, todennäköisyys jätteen kulusta nurmikon sijaan kierrätykseen, kasvaisi selkeästi. Eikö olisikin mukava kulkea jäätelökioskilta rannalle, kun tiedät, että matkan varrella on astia, jonka kautta jäätelötikku ja muut jätteet kulkevat sujuvasti kierrätykseen ilman sen suurempia ponnisteluja sinulta?

Yksinkertaistettuna jätteenkeruuastia tekee erittäin tärkeää työtä kiertotalouden ja meidän hyvinvointimme eteen. Ja me Encore Pohjanmaalla teemme työtä muun muassa tällaisten ratkaisujen eteen. Arjen kiertotalouden ei tarvitse olla rakettitiedettä.

Siistiä ja aurinkoista kesän jatkoa!

Jarkko Moinio
toimitusjohtaja
Encore Aluepalvelut