Yhteistyöllä selvää säästöä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaalan jätehuoltoon

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Encore Pohjanmaa ovat yhteistyössä tehostaneet sairaalan jätehuoltoa. Sairaalan henkilökunta on innostunut muutoksesta, joka edistää lajittelua ja kierrätystä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri löysi yhteistyökumppanikseen Encore Pohjanmaan, kun se kilpailutti vaarallisen ja erityisjätteen käsittelyn palveluntuottajan vuoden 2017 alussa. Encore Pohjanmaa hoitaa myös sairaanhoitopiirin tietoturvamateriaalin tuhoamisen. Yhdessä löydetyt toimintamallit ovat osoittautuneet taloudellisiksi ja ympäristöystävällisiksi. Kumppanukset ovat ratkaisseet muun muassa sen, miten karsia turhaa pakkaamista ja turhaa työtä. Uusien toimintamallien ansiosta sairaala on pystynyt tarkentamaan jätteiden lajittelua.

”Virtaviivaistimme jätteenkäsittelyä, ja täsmensimme luokittelua ja pakkausohjetta. Tämän ansiosta onnistuimme vähentämään moninkertaista pakkaamista turvallisuutta vaarantamatta. Uusi toimintamalli toi edelliseen verrattuna merkittäviä kustannussäästöjä”, Encore Pohjanmaan asiakaspäällikkö Jussi Niskala sanoo.

Lue koko artikkeli uusimmasta Paperinkeräys Oy:n ja Encore Palveluiden  Kierrossa-asiakaslehdestä.