Yritysjätteisiin keskittynyt Encore Pohjanmaa aloittanut

Yritysjätteiden keräämiseen ja hyödyntämiseen keskittynyt Encore Pohjanmaa on käynnistänyt toimintansa Seinäjoen, Kokkolan ja Vaasan alueilla. Syyskuun 1. päivänä aloittanut Encore Pohjanmaa tähtää johtavaksi alueelliseksi toimijaksi, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita pohjalaisille yrityksille ja organisaatioille. Encore Pohjanmaan toimitusjohtajana on aloittanut seinäjokinen Jarkko Moinio.

”Encore Pohjanmaa eroaa tavallisesta jätehuoltoyhtiöstä siinä, että me emme ole kuljetusyritys. Meillä ei ole omia jäteautoja, vaan ostamme keräyspalvelut paikallisilta kumppaneiltamme. Totutun laisesta poikkeava liiketoimintalogiikka tarjoaa asiakkaalle kustannustehokkaat keräysratkaisut.  Toimintamme kulmakivi on minimoida ajokilometrit, mikä koituu myös asiakkaan eduksi”, toimitusjohtaja Jarkko Moinio korostaa.

Avoimen hinnoittelun periaate ja tiedolla johtaminen ovat Encore Pohjanmaan kriittisiä kulmakiviä.

Encore Pohjanmaan palvelut tunnetaan nimellä Encore Jätehuoltopalvelu, Encore Kuormalavapalvelu ja Encore Tietoturvapalvelu. Kaikki nämä palvelut keskittyvät yrityksissä – kuten toimistokiinteistöissä, teollisuuslaitoksissa, kauppakeskuksissa ja logistiikkaterminaaleissa – syntyvien jätteiden tehokkaaseen ja siistiin keräämiseen. Jätejakeet ovat esimerkiksi pakkauskartonkia, lasia, metallia, kuormalavoja, paperia sekä sähkö- ja elektroniikkaromua. Käsitelty jäte toimitetaan uudelleen käytettäväksi tai muulla tavoin hyödynnettäväksi, esimerkiksi energiana.

Encore Pohjanmaan taustalta löytyvät Suomen johtaviin valtakunnallisiin ympäristönhuoltoyrityksin kuuluva Paperinkeräys Oy sekä alueellinen Lakeuden Etappi. Molemmat yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia, onhan kummallakin jätteenkäsittely-yksiköitä eri puolilla Pohjanmaata. Yhdistämällä voimat pystytään palvelemaan asiakkaita aiempaa paremmin, kun käytössä on nyt molempien yritysten keräys- ja käsittelykapasiteetti.

Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Seinäjoella toimistokiinteistö Framissa.